Sergio R. Suárez

Residència Madrid / Origen Madrid

ergio R. Suárez: Graduat en Dansa Espanyola pel Real Conservatori Professional de Dansa ‘Mariemma’, Títol Superior de Coreografia de Dansa Espanyola i Flamenc en el Conservatori Superior de Dansa María d’Àvila, Màster en Estudis LGBTIQ+ en la Universitat Complutense de Madrid, que finalitza amb una investigación performativa sobre la construcció dels codis de representació del llenguatge de la dansa espanyola i el flamenc en matèria de gènere. Actualment cursant Màster en Gestió Cultural per la Universitat Oberta de Catalunya.

A més, ha sigut convidat pel Màster en Gestió Cultural de la Universitat Carlos III per a impartir una sessió sobre les dissidències sexe-genèriques i diverses qüestions LGBTIQ+ en el pla sociocultural. Des de 2021 forma part del col·lectiu La Basal.

Ha treballat com a intèrpret en diferents companyies, entre les quals destaquen: Cía. Ibérica de Dansa, Cía. Marta Nogal, Nova Galega de Danza, EnclaveEspañol Cía. de Danza, Ballet Flamenco de Madrid, De Sangre y Raza o Yámara Cia. de Danza.

Com a creador ha desenvolupat diferents treballs: al juny de 2021 estrena ‘I’AAM’ en el Ciclo Versión Original (DT Espacio Escénico) i en el Ciclo Iguales (Nave 73), amb la qual també passa a l’octubre de 2021 per la Encina Teatro. Al setembre de 2021 estrena ‘Fetiche’, signant la coreografia en colaboración amb les intèrprets, en el CC Paco Rabal i el CC Eduardo Úrculo, amb posterior representació en Nave 73 al gener de 2022 i en el Festival Escena Contemporánea de Córdoba al novembre.

Arran del seu primer treball, ‘I’AAM’, desenvolupa ‘La Revisión’, un solo de llarga duració (amb versió curta i versió de carrer) amb el qual ha sigut resident d’investigació en el Centre Coreogràfic Canal i que ha passat pel Festival Circuito Bucles, Festival 10 Sentidos, Ciclo Versión Original (DT EspacioEscénico), Cicle El Jaleo (Nave 73), programació de l’ajuntament per a l’Orgull LGBTIQ+ de Rivas Vaciamadrid i La Casa Encendida (com a beneficiari de les Ajudes Injuve a la Creació Jove).

Contact: