Rocío Barriga

Residència Madrid / Origen Sevilla

Rocío Barriga: Intèrpret i creadora de Sevilla. Va començar els seus estudis en el Conservatori Professional de Dansa ‘Antonio Ruiz Soler’ i a l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat de dansa clàssica. Amplia la seua formació en el Centro Andaluz de Danza rebent classes de tècnica Graham amb Pilar Pérez Calvete. Posteriorment en 2019 es gradua en Coreografia i Interpretació en el Conservatori Superior de Dansa ‘María de Àvila’ (Madrid). Durant el tercer any d’aquesta formació rep una beca de mobilitat en Folkwang Universitat der Kunste (Alemanya). Allí s’acosta al treball tècnic i estilístic de Pina Bausch de la mà de professors com Lutz Foster, Malou Airaudo i Stephan Brinkmann.

En 2022 finalitza el programa de màster d’investigació en dansa del Royal Conservatory Antwerp i de Singel a Bèlgica, estrenant com a projecte final el seu primer solo escènic ‘Todo esto no es tradición’. Nominada per aquesta peça a millor intèrpret pels premis PAD d’Andalusia.

Ha participat en diversos projectes escènics i pedagògics al costat de creadors com Javier Barón, David Troncoso, Antonio Quiles, Juan José Morales ‘Tate’, Kor’sia i Thomas Noone Dance.

En 2018 crea el col·lectiu de joves creadores La Basal, i des d’eixe moment ha co-creat diverses peces escèniques al costat de Luna Sánchez, Cristina Salvador, Laura Eugenia Sánchez i Alejandro Barriga, participant en diferents festivals com Cádiz en Danza, Ahora Danza Circus, Festival 10 Sentidos, EscenaMobile, Visibles V, Migrats, Huellas Danza de Aracena entre altres. Al juny 2020 inicia el projecte de col·laboració ‘Identidad, cuerpo y tierra’,donant com a resultat una exposició fotogràfica creada al costat de l’artista visual Sara Sánchez.

Actualment resideix entre Sevilla i Madrid, on forma part dels projectes d’investigació i creació de la companyia Las Protagonistas al costat de LucíaBocanegra i María Pizarro. Des de setembre 2022 treballa en la gestió i producció de la companyia de dansa i productora creativa ELAMOR.

Contact: