Fernando López

residència Madrid / Origen Madrid

Performances:

Fernando López (Madrid, 1990). Doctor en Estètica per la Universitat Paris 8-Saint Denis, compagina l’activitat artística amb la investigació acadèmica i l’ensenyament.

Des de 2009 dirigeix la seua pròpia companyia en l’àmbit del flamenc contemporani, havent estrenat més de deu espectacles en els quals la dansa, la paraula i la música es barrejen traspassant totes les etiquetes.

En les seues creacions, ha comptat amb la participació d’artistes com Álvaro Romero, Jero Férec, Belén Maya, La Chachi, Carmen Muñoz i Isabel Do Diego, entre altres.

Així mateix, ha sigut sol·licitat com a director artístic i assessor per coreògrafs com Olga Pericet, Belén Maya, Juan Carlos Lleida, José Manuel Álvarez, Poliana Lima, Carmen Muñoz, etc.

Entre altres reconeixements, va rebre el Premi a Millor Ballarí del Certamen El Álamo (2010) i la Beca DanceWeb (2013) del Festival ImpulsTanz de Viena.

Des de 2020 és Membre de l’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya i professor convidat en diferents universitats d’Espanya i França, en les quals imparteix tallers teòrics i pràctics centrats en la investigació-creació i en les qüestions de gènere en la dansa.

Contact: